JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

El treball de camp ha finalitzat i ara estem en la fase d’anàlisi i redacció. A continuació, us comentem algunes de les primeres dades globals.

S’han identificat al voltant de 7.500 organitzacions socials que representen un volum econòmic d’un 2,83% del PIB a Catalunya de l’any 2007. Es tracta d’un increment molt significatiu respecte a l’any 2003, si es té en compte que llavors es parlava de que representava sobre un 1% del PIB català.

Més enllà d’aquest creixement en volum econòmic, s’ha donat un increment molt important en el nombre de persones contractades. Aquestes se situen ja en més de 100.000, un 2,85% de la població ocupada de Catalunya.

La maduració sectorial ha anat de la mà del voluntariat que dedica part del seu temps a participar i col·laborar amb les entitats socials. L’evolució ha estat força gran pel que fa al nombre de persones voluntàries que ajuden a la transformació social. En l’actualitat hi ha més de 245.000 persones voluntàries en l’àmbit social que representen un 4,13% de la població de 16 anys o més.

Seguim amb l'anàlisi i us anirem facilitant en les properes setmanes algunes pinzellades més sobre els principals resultats de l'Anuari.

Ben aviat tindreu a les vostres mans una publicació que contribuirà a la consolidació d’aquest tercer sector social.

Podeu trobar tota la informació al web de l’Anuari del Tercer Sector Social.

Ana Villa. Publicat al Butlletí de l'Anuari número 5.