JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

“…Fa temps que li estic donant voltes al tema… crec que em ve de gust un canvi i m’he plantejat treballar en una ONG…”. Els que realitzem processos de selecció en entitats del tercer sector estem familiaritzats amb reflexions similars: cada vegada són més les persones interessades en treballar en el tercer sector.

Fa quinze anys, quan van arribar els primers recursos econòmics, el personal remunerat va tenir el seu origen en el voluntariat més compromès de l'entitat. Avui en dia, després d’anys de creixement, les organitzacions es complementen amb persones formades en temàtiques especialitzades i pròpies de l’activitat, i amb persones que donen el salt des del món de l’empresa; dos col·lectius que no tenen necessàriament coneixement previ de les peculiaritats del món no lucratiu ni dels seus valors.

Al valorar l’impacte d’aquests canvis trobem experiències de tots els colors: algunes molt positives que han aportat idees i aires nous a l'organització i altres casos d’inadaptació entre persona i organització. Com és difícil trobar pautes clares en l’èxit o fracàs de la incorporació, es tendeix a la postura més fàcil: pensar que depèn de cada cas... Vaja, quasi-quasi un tema de bona o mala sort.

No obstant, existeix una responsabilitat compartida entre l'organització i la persona. Per part de la persona, temes com la necessitat d’una actitud oberta cap a uns valors diferents, nous processos de presa de decisions, altres prioritats, una cultura de major participació, necessitat d’un alt grau d’implicació amb els destinataris i l'organització,...

I per part de l’organització, actituds com la disposició a facilitar la informació necessària per a la comprensió del nou entorn, paciència per a afrontar el procés, claredat en l’explicació dels temes identitaris (missió, visió i raó de ser), esforç per a explicar les òptiques pròpies i la raó de determinades maneres de fer,...
Tot i que no hi ha receptes clares, sí que s’endevina la necessitat de realitzar un esforç conscient per a afrontar la incorporació al tercer sector amb èxit, en lloc de deixar-ho a la casuística de les circumstàncies (“ja s’anirà adaptant...”).

Des de l’Observatori del Tercer Sector estem realitzant un estudi sobre el trànsit de les persones que passen a treballar del món empresarial al tercer sector. L’objectiu és elaborar unes guies que puguin ajudar en aquest procés de canvi tant a la persona com a l'organització, evitant tòpics i identificant els factors claus d’èxit.

En aquest moment, estem realitzant el treball de camp pel que t’agrairem (i rebràs una còpia de l’informe final) si ens pots explicar la teva experiència de canvi, sigui com persona o com organització. Tot seguit, trobaràs els enllaços per a contestar el qüestionari electrònic corresponent. Gràcies per avançat per la teva col·laboració.

Vull aprofitar per a demanar disculpes pel silenci dels últims mesos en aquest enviament periòdic. Aprofitem el retrobament per a estrenar un nou format. A més, ens fa especial il·lusió presentar la memòria de l’any 2006 com a mostra de consolidació de la nostra organització.


Pau Vidal.Article publicat al Butlletí de Novetats número 13 de la Biblioteca.


- Recerca associada: Transició de persones del món empresarial al tercer sector