JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

Recentment nombroses entitats i coordinadores del tercer sector han celebrat els 15, 20, 25 i inclús els 30 anys d’existència. Realment, són molts anys d’entrega, d’activitat, de voluntariat, de feina diària al servei de la comunitat per millorar la societat i la convivència. Molts anys d’esforç col·lectiu per a fer realitat els somnis.

Malgrat aquestes llargues trajectòries, sovint quan s’analitzen els recursos econòmics, materials o infraestructurals dels que disposen les organitzacions, apareix una visió desoladora: instal·lacions precàries, associacions sense locals estables que estan en peregrinació freqüent o entitats amb greus dificultats de funcionament diari. En general, una situació de precarietat generalitzada i manca de recursos que no concorda amb el valor social i trajectòria de les organitzacions. Però sortosament hi ha cada vegada més excepcions.

Fa uns dies, em va fer especial il·lusió assistir a la inauguració de Centre Esplai, el nou espai de treball de la Fundació Catalana de l’Esplai, entitat que recull una trajectòria de més de trenta anys. Aquest centre compta amb unes instal·lacions de 10.000 m2 en un edifici eloqüent i ecològic, seguint els valors propis defensats per l’entitat i al servei de l’educació d’infants i joves.

A més, es tracta d’unes instal·lacions compromeses que són una aposta decidida en un barri difícil, actuant com a motor de canvi. El procés ha estat una mostra de treball en col·laboració amb altres agents socials (administracions públiques i empreses), tot i que la fundació ha aportat el 70% dels recursos necessaris per a la seva construcció. Podeu trobar més informació consultant el seu web www.esplai.org/centreesplai.

No vull finalitzar aquest article sense el reconeixement especial a Josep Gassó, ànima i motor d’un grup de gent excepcional que amb el seu esforç i dedicació han fet possible que allò que un dia van somiar es fes realitat.Ja veiem que s’ha de tenir cura amb el que es somia, ja que es pot fer realitat. Especialment quan al darrera hi ha esforç, sacrifici i il·lusió, com passa a les entitats del tercer sector.

Pau Vidal. Article publicat al Butlletí de Novetats número 15 de la Biblioteca.