JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

En aquests últims temps estem sentint a parlar de la transició democràtica al nostre país. Cada vegada apareixen més reportatges, llibres, articles que analitzen aquest període recent de la nostra història i volen donar visibilitat als protagonistes d’aquella època.

Quan es parla de transició democràtica no podem obviar que, més enllà del paper fonamental dels partits polítics, va a haver-hi moltes persones que des dels moviments de base van contribuir a que la transició democràtica fos possible.

Des de diferents àmbits es van preocupar per garantir els drets d’expressió, d’educació, d’habitatge digne, sexuals, gènere, ecologisme, pacifisme, etc. La implicació dels moviments de la societat civil organitzada va ser fonamental pels canvis socials que va comportar la transició democràtica.

Aquests moviments són la gènesi de l’actual tercer sector. Sense conèixer i entendre el paper fonamental de la societat civil organitzada en la transició democràtica no podem entendre ni analitzar el tercer sector avui. Des de l’Observatori del Tercer Sector hem volgut, amb una recerca, apropar-nos a la història recent del nostre país i del tercer sector. L’objectiu és conèixer, donar visibilitat i entendre les claus d’aquell moment per tal de comprendre millor el present. Aquesta recerca és sols un inici per continuar aprofundint en molts dels interrogants que ens han sorgit durant la investigació: Quin impacte va tenir sobre el teixit associatiu construcció dels primers ajuntaments democràtics? Tots els moviments han evolucionat de la mateixa manera? Com han afectat els canvis de generacionals?, etc.

En el marc d’aquest projecte, hem organitzat una jornada que se celebrarà el proper 17 de setembre a les 19:00, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, per parlar amb alguns dels protagonistes i reflexionar conjuntament amb tots vosaltres.Núria Valls. Article publicat al Butlletí de Novetats número 16 de la Biblioteca.

Llegeix la publicació aquí