JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

Sovint es vincula el concepte de lideratge als àmbits empresarials i polítics. Tradicionalment, en el camp social el lideratge ha estat molt poc estudiat, i no sempre massa valorat, en part per aquesta imatge que té d’individualisme i vinculació a altres àmbits. Però no existeix cap projecte social que sigui possible sense elements propis del lideratge com la visió, la capacitat de promoure canvis, de mobilitzar persones al voltant d’una causa o un objectiu, entre d’altres...

Les fonts d’aquest lideratge social estan vinculades a les trajectòries vitals i amb els processos de consolidació dels valors personals. Així doncs, el conjunt d’experiències i situacions viscudes per cadascú influeixen en la configuració del compromís cívic, i en la creació dels líders socials, que impulsen els canvis.

Des de l’Observatori del Tercer Sector estem col•laborant amb la recerca que la Càtedra LideratgeS i Governança Democràtica d’Esade està duent a terme amb el nom “Compromís cívic i lideratge social a Catalunya” (realitzada amb el suport de la Fundació Jaume Bofill). L’objectiu d’aquesta recerca és conèixer les circumstàncies que porten a determinades persones a exercir un rol mobilitzador, aglutinador i transformador en la societat.
Ana Villa. Article publicat al Butlletí de Novetats número 17 de la Biblioteca.