JavaScript Menu, DHTML Menu Powered By Milonic
Español - English - Português
Butlletí - Contacte - Intranet
Et trobes a: Publicacions

La rellevància social de les entitats del tercer sector i el seu propi procés de creixement han comportat quelcom que ha estat anomenat com la “pèrdua de la innocència”.

Als inicis, la mateixa base moral de les actuacions va construir una imatge social on les entitats eren bones per naturalesa, per la seva pròpia raó de ser. El creixement i la maduració de les organitzacions no lucratives han implicat la necessitat de treballar activament per aconseguir credibilitat, legitimitat i confiança social. En aquest sentit, les entitats han realitzat i estan realitzant notables esforços.

La transparència està vinculada als valors i a la manera de relacionar-se amb la societat. No es tracta de d’assignar “carnets de transparència”, sinó de considerar-la com una característica de base, una actitud i una forma de funcionament organitzatiu.
El debat suscitat arran dels recents casos d’irregularitats en algunes organitzacions ha portat a l’esfera pública un debat que fins ara s’havia donat bàsicament a nivell intern en el propi sector, que ja s’havia adonat de la importància i la complexitat del tema.
Els articles publicats en els mitjans de comunicació han estat una oportunitat per reflexionar sobre les principals claus d’aquest camí cap a la cultura de la transparència. Des de l’Observatori del Tercer Sector hem volgut aprofitar aquestes reflexions públiques sobre la rendició de comptes i la transparència a les organitzacions no lucratives elaborant una publicació, que fa un anàlisi de sis temes rellevants a partir d’una selecció de fragments d’articles d’opinió.

Creiem que el resultat és interessant perquè permet fer una lectura transversal a partir de diferents plantejaments i enfocaments. Esperem que aquest esforç pugui ajudar a continuar el debat i enfortir la confiança social vers el tercer sector i la seva tasca.

En els propers dies estarà disponible en paper o en format electrònic a www.observatoritercersector.org aquest quadern, que presentarem amb un debat obert sobre el tema el proper dia 30 d’octubre, a La Pedrera.Pau Vidal i Laia Grabulosa. Article publicat al Butlletí de Novetats número 18 de la Biblioteca.